Ode aan opa’s en oma’s

Gisteren, 4 juni, was de Nationale dag van de Opa en Oma. Een dag die weinig aandacht krijgt. Jammer, want de relatie tussen grootouders en hun kleinkinderen is goud waard, zo ontdekte ik in mijn onderzoek. 👵🏻👴🏻

Een oude dame met dementie, die opbloeide als ze “oppaste” op haar achterkleinkinderen; een oude meneer die Skype leerde, om met zijn backpackende kleindochter in contact te blijven; ouderen die het moeilijk vonden te praten, maar dat wél deden met kleinkinderen, over life-events als huwelijken, scheidingen en geboortes.

Opa’s en oma’s zijn goud waard. Ik herinner me de leuke logeerpartijtjes als kind. Later werden opa en oma trotse ambassadeurs van mijn projecten rondom ouderen. Van de vijf grootouders waar ik mee begon, is nog één oma over. Samen met opa figureerde zij in een fotoshoot. Het leverde niet alleen prachtige beelden op voor mijn website, het werd ook een prachtige herinnering toen opa er niet meer was. 🙏🏻

Half april werd onze lieve kleine Bowie geboren. Wat ziet ze er naar uit om door haar vijf opa’s en oma’s te worden verwend. Wat fijn om ze in de buurt te hebben voor oppas, een knuffel of een uitje. ❤️

Vandaag is het weer ‘Mamma en Bowie dag’ – wij genieten nog even van ons verlof.👩🏼‍🍼

📸 Drie (over)(groot)moeders en drie (achter)(klein)dochters. 👩‍👩‍👧‍👧

#opa #oma #grootouders #kleindkind #intergenerationeel #dagvandeopaenoma