Laat je horen in de zorg met slimme tools

Het betrekken van patiënten en cliënten en het uitgaan van hun wensen en behoeften, wordt gelukkig steeds gebruikelijker. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Luisteren naar je cliënt? Of als patiënt: hoe doe je dat, je stem laten horen? Slimme technologie biedt veel mogelijkheden om dit proces gemakkelijker én leuker te maken. Zorgverleners en onderzoekers in verpleeghuis- en thuiszorg, ziekenhuis, welzijn of sociaal domein, en ook patiënten zijn op dinsdag 8 februari (14.00-16.00 uur) van harte welkom in interactieve online sessie tijdens de Slimme Zorg Estafette 2022. Naast informatie over verschillende tools en mooie voorbeelden zal er natuurlijk volop gelegenheid zijn om zélf mee te praten!

Marije Blok, senior onderzoeker bij Leyden Academy, leidt een panel met daarin Rogier Croes, bedenker van Tante Co, een tool die ouderen in verpleeghuizen helpt om hun wensen en behoeften te uiten; Michiel Hulsbergen, CEO van Dialoguetrainer die de Oefendokter ontwikkelde, een virtuele dokter die patiënten helpt om hun gesprek met een echte dokter voor te bereiden; en Friso Gosliga, consultant bij Leyden Academy en Cognitive Edge, ontwikkelaar van de app SenseMaker die stakeholders in verpleeghuizen ondersteunt om hun ervaringen uit te wisselen en elkaar beter te begrijpen.

Wil je meer informatie of wil je je voor deze gratis online sessie aanmelden? Neem dan contact op met Marije Blok via e-mail (blok@leydenacademy.nl) of kijk op de website van de Slimme Zorg Estafette.

Oorspronkelijke bron van dit artikel: website van Leyden Academy on Vitality and Ageing.

19 replies

Comments are closed.