Van 21-26 januari vindt weer de E-healthweek plaats! Tijdens deze week worden door het hele land activiteiten georganiseerd om het grote publiek kennis te laten maken met innovatieve oplossingen rondom gezondheid. Voor mijn team Innovatie, bij het Ouderenfonds is deze week een mooie aanleiding om de drempel te verlagen voor innovaties voor ouderen. Daarom organiseren we een open inloopochtend op dinsdag 22 januari.

Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in onze maatschappij en wij zijn ervan overtuigd dat het ook waardevol kan zijn bij het ouder worden. Bijvoorbeeld om langer actief en zelfstandig thuis te blijven wonen of om contacten te (blijven) onderhouden met dierbaren. Als Ouderenfonds zijn we betrokken in diverse ontwikkel- en innovatieprojecten. Om onze innovaties zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de doelgroep, betrekken we ouderen intensief bij de ontwikkeling ervan. In de afgelopen jaren hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de wijze input van heel wat senioren. Toch blijven veel ouderen een drempel ervaren om technologie te gebruiken in hun dagelijks leven. Ze vinden het eng, duur of zien niet wat het hen oplevert.

Tijdens een inspiratie- en innovatie-inloopochtend zetten we onze deuren open! Of u nu zelf al wat ouder bent, werkt met deze doelgroep – bijvoorbeeld in zorg, onderwijs of beleid – of gewoon benieuwd bent naar wat we zoal doen bij het Ouderenfonds, we laten u graag kennis maken met onze projecten! Natuurlijk kunt u zelf alles uitproberen: van robothandschoen tot spelcomputer tot een digitaal fotospel om herinneringen op te halen. Dit alles uiteraard met een hapje en een drankje! 

Wanneer? Dinsdag 22 januari 2019
Tijd? 11.00-13.00h
Waar? Het Nationaal Ouderenfonds, Smallepad 30E in Amersfoort.
Aanmelden? Dat kan via mijn Ouderenfonds e-mailadres (
m.blok@ouderenfonds.nl) of door een berichtje via de homepage van deze website te sturen.

We zien uit naar een inspirerende ochtend; ben jij er ook bij?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.